پرورش دهنده طیور

مهدی امامی هستم متخصص جوجه کشی از انواع پرندگان زینتی و بومی

پرورش دهنده طیور

مهدی امامی هستم متخصص جوجه کشی از انواع پرندگان زینتی و بومی

۳ مطلب در مرداد ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

توجه به سیستم های گرمایشی در سالن های پرورش طیور به دلیل سیستم ایمنی ضعیف طیور بسیار مهم می باشد . این مهم بخصوص در محیط هایی که زمستانی سخت و سرد دارند اهمیتی دو برابر پیدا میکند.

در این مقاله راهنمایی جامع در مورد انتخاب دستگاه گرمایشی مناسب برای استفاده در سالن های پرورش طیور را خواهیم اورد .

انتخاب دستگاه مناسب :

در وحله ی اول باید نوع طیور و همینطور شرایط تهویه سالن مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس ان سیستم گرمایشی انتخاب شود . برای مثال در سالنهایی که شرایط تهویه مناسبی ندارند استفاده از سیتسم های گرمایشی که امکان تولید آلاینده ها را دارند بسیار خطرناک بوده و امکان اسیب رساندن و تلف کردن تمامی طیور را خواهد داشت . بنابراین در اولین قدم باید دستگاه بر اساس نوع سالن و نوع پرنده انتخاب شود .

در سالن هایی که سیستم تهویه ی مناسبی دارند استفاده از جت هیتر ها سبب افزایش راندمان کاری خواهد شد. این مورد در سالن هایی که پرنده ها نسبت به الاینده ها حساس بوده و تهویه هم به خوبی نمی باشد شرایطی متفاوت خواهد داشت. بدین ترتیب که در چنین سالن هایی پیشنهاد میشود از هیترهای اتش درون استفاده شود و از جت هیترها استفاده نشود.

انتخاب جت هیتر مناسب :

جت هیتر یا هیتر موشکی شکلی شبیه به موشک دارد . در ساختار ان یک مشعل وجود دارد که گرما را با توجه به سوختی که دارد تولید میکند . سوخت می توان به صورت گاز مایع یا شهری باشد و یا اینکه از گازوئیل برای سوخت استفاده شود.

در ساختار جت هیتر مشعل پس از فن قرار میگیرد و فن با قدرت بالایی دمای تولیدی توسط مشعل را به بیرون از دستگاه منتقل کرده و در نتیجه گرما به جریان می افتد. در این ساختار اگر از دودکش استفاده نشود تمامی الاینده های تولیدی به داخل سالن منتقل خواهد شد که در صورتی که سیستم تهویه مناسب باشد مشکلی از این نظر برای کل سیستم ایجاد نخواهد شد.

بدنه :

امکان تولید دستگاه با دو بدنه مهیا شده است . به طور کلی با توجه به وجود رطوبت در داخل سالن، بدنه باید در مقابل زنگ زدگی ها مقاوم باشد . از این رو بدنه یا از استیل نگیر ساخته میشود که به طور کامل در مقابل زنگ زدگی ایمن است و یا از گالوانیزه با رنگ روغنی استفاده میشود که دستگاه را به میزان بسیاری در مقابل زنگ زدگی ایمن نگه میدارد.

هر دو مورد برای استفاده در سالن های مرغداری مناسب می باشند که استیل به دلیل جنس بدنه و الیاژ ان قیمتی بیشتر داشته و در مقابل طول عمر بیشتری هم خواهد داشت.

سوخت مصرفی :

بسته به نوع دستگاه تولیدی امکان استفاده از سوخت گازی ، گازوئیلی و ترکیبی از هر دو در دستگاه ها وجود دارد . در سیستم های ترکیبی دو نوع مکانیزم برای مصرف وجود دارد که استفاده از دستگاه را بخصوص در شرایطی که امکان کاهش فشار گاز یا هر مشکل دیگری وجود دارد مهیا خواهد کرد و سالن از خطرات احتمالی کاهش دما دور خواهد ماند .

البته امکان استفاده از جت هیترهای برقی نیز وجود دارد . این نوع از جت هیترها با استفاده از نیروی برق کار کرده و المنت های گرمایی دمای مناسب برای آنها را فراهم میکنند و سپس توسط فن گرما در سالن پخش میشود.

 

  • دستگاه جوجه کشی هواباتور
  • ۰
  • ۰

پرکن ها به منظور جداکردن پر طیور بدون اسیب به لاشه مورد استفاده قرار میگیرند. در کشتارگاه های بزرگ، این مورد توسط دستگاه های مخصوصی انجام میشود که به سرعت عمل پرکنی را انجام میدهند ولی برای کاربران محلی و کاربرانی که تعداد پرنده های کمتری دارند نیاز به استافده از ابزارهای کوچکتری می باشد که امکان پرکنی را سریعتر و با صرف هزینه ی کمتری انجام دهند. از این رو بهترین نوع برای این افراد استفاده از پرکن های پرتابل یا اصطلاحا پرکن های معمولی قابل حمل می باشد. این نوع از پرکن ها بسته به نوع پرنده متفاوت می باشند.

پرکن بوقلمون :

این نوع از پرکن مناسب برای پرکنی از بوقلمون می باشد. توجه داشته باشید که امکان استفاده از پرکن های طیور بار یکدیگر وجود ندارد برای مثال از پرکن بلدرچین نمی توان برای پرکنی از بوقلمون استفاده کرد . دلیل ان تفاوت بسیار زیاد بین اندازه ی لاشه ی دو پرنده می باشد.

یکی از قسمت های اساسی و مهم پرکن بوقلمون ، انگشتی نام دارد. انگشتی وسیله ای می باشد که بدنه لاشه به ان برخورد کرده و بدین ترتیب عمل پرکنی انجام میگیرد. از این رو این قسمت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

پرکن های بوقلمون نسبت به پرکن های مرغ و بلدرچین از اندازه ی بزرگتری برخوردار بوده و از سویی دیگر دارای موتوری قدرتمند نیز می باشند که با توجه به وزن بالای پرنده و نیاز به چرخاندن این وزن بالا بسیار مورد نیاز می باشد . از سوییی دیگر انگشتی های مورد استفاده برای این پرنده نسبت به انگشتی های سایر طیور بزرگتر نیز می باشند. توجه داشته باشید که فاصله ی بین انگشتی ها نسبت به سایر طیور نیز بیشتر است . دلیل تمامی این موارد وزن و اندازه جسه ی پرنده می باشد که سبب این اختلاف ها شده است.

نکته ی مهم دیگر نیز توجه به جنس بدنه می باشد . بدنه ی داخلی که به صورت مستقیم با لاشه سروکار دارد یا باید از پلاستیک ساخته شود و یا از استیل نگیر چراکه یکی از مرسومترین کارها در پرکنی ابریزی همزمان بر روی لاشه ی پرنده می باشد.

ابریزی در دو مرحله انجام میشود. در یک مرحله لاشه قبل از پرکنی در داخل آب گرم قرار میگیرد. در نتیجه پوست آن نرم می شود. سپس لاشه به داخل دستگاه منتقل شده و هین پرکنی نیز به منظور پرکنی بهتر و جلوگیری از اسیب به لاشه بر روی لاشه اب ریخته میشود پیشنهاد میشود این اب اب ولرم باشد تا از اسیب به بافت های لاشه نیز جلوگیری شود.

موتور پرکن بخصوص در پرکنی از بوقلمون اهمیت بالایی دارد چرا که وزن بوقلمون بالا بوده و در صورتی که موتور شرایط مناسبی برای چرخاندن صحیح لاشه نداشته باشد سبب آسیب به کل دستگاه و همینطور امکان اسیب به لاشه میشود . چرا که توان چرخاندن لاشه را نداشته و لاشه با توان کمی گردش پیدا میکند درنتیجه آسیب به لاشه امکان پذیر می باشد .

از دیگر مواردی که میتوان به ان اشاره کرد ، مصرف برق دستگاه می باشد . توجه داشته باشید که برخی از پرکن ها امکان قرار گرفتن دو یا سه لاشه ی بوقلمون به صورت همزمان را دارند و در کمتر از 5 دقیقه پرکنی را انجام میدهند . این دستگاه ها مصرف انرژی پایینتری نسبت به نمونه های مشابه با امکان پرکنی از یک پرنده را دارند و در اصطلاح بسیار به صرفه تر هستند.

  • دستگاه جوجه کشی هواباتور
  • ۰
  • ۰

تجهیزات مورد استفاده در سالن های پرورش طیور بسته به نوع پرورش و طیور پرورشی در آن متفاوت می باشد. در این مقاله به معرفی برخی از این تجهیزات پرداخته و راهنمایی در مورد انتخاب بهترین نمونه را انجام داده ایم.

تجهیزات گرمایشی :

از جمله تجهیزات مرغداری که باید از انها در مرغداری ها استفاده کرد، سیستم های گرمایشی می باشد. سیستم های گرمایشی باید توان تولید گرما در فصول سرد سال را داشته باشند. نوع هیترهای مورد استفاده با توجه به نوع پرنده و شرایط تهویه سالن انتخاب میشود .

- جت هیتر : جت هیتر ها از متداولترین نوع هیترهای مورد استفاده در سالن های پرورش طیور می باشند که به دلیل امکان نصب از ارتفاع و همینطور افزایش میزان جریان دهی هوایی داخل سالن، اولین توصیه برای سالن های پرورشی در نظر گرفته میشوند. دقت کنید که جت هیترهای مورد اشاره، جت هیتر های بدون دودکش هستند و الاینده هایی را به همراه تولید گرما وارد سالن می کنند. این نوع جت هیترها فقط و فقط مجاز به استفاده در سالن هایی می باشند که از نظر تهویه دارای سیستم تهویه کامل بوده و مشکلی از این بابت نداشته باشند چرا که تهویه ضعیف سبب آسیب حتمی به طیور و از بین رفتن آنها خواهد شد .

با توجه به موارد اشاره شده راندمان گرمای تولیدی این نوع از جت هیتر ها 100 درصد می باشد .

- هیتر های کابینتی : این نوع هیتر ها که به هیترهای اتش درون نیز معروفند، برای تولید گرما در سالن هایی که دارای تهویه مناسبی نمی باشند و یا طیور در سنین پایینی هستند مورد استفاده قرار میگیرند. این هیترها در گوشه ای از سالن قرار گرفته و با استفاده از فن هایی مخصوص گرمای پاک تولیدی توسط انها به محیط منتقل میشود . ممکن است در برخی از مناطق سالن گرما به خوبی منتقل نشود که در نتیجهی آن از دستگاه هایی دیگر در قسمت های اشاره شده به منظور افزایش گرمای تولیدی استفاده میکنند .

- هیترهای تابشی : مدرن ترین نوع هیترها ، هیترهای تابشی می باشند که از سقف اویزان شده و گرما را به صورت نقطه ای به جسم مد نظر می تابانند . این نوع هیترها بهینه ترین نوع گرمایش را ایجاد میکنند ولی به دلیل هزینه ی راه اندازی بالا فقط در سالن های بسیار بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند .

تجهیزات سرمایشی :

همانطور که طیور نسبت به سرما بسیار حساسند ، نسبت به گرما نیز حساس بوده و گرمای زیاد سبب ایجاد تنش های دمای و ایجاد حالت خفگی در طیور خواهد شد. بدین ترتیب باید شرایطی اتخاذ شود که در فصول گرم سال نیز سالن دمایی کنترل شده داشته باشد .

بدین منظور از موارد زیر استفاده میشود :

فن ها و هواکش ها : فن ها و هواکش ها همواره در سالن های پرورشی باید موجود باشند و هوای داخلی را خارج کرده و جریان هوا را ایجاد کنند . این فن ها با این عمل در خنک سازی سالن نیز تاثیر گذار می باشند .

دیوارهای پد سلولی : این نوع از دیوار ها در قسمتی مشخص از دیوار سالن قرار میگیرند. این دیواره ها دارای کاغذی به نام کاغذ کرافت هستند که آب را در خود به میزان چندین برابر وزن خود جذب می کند. سپس با استفاده از فن های مخصوصی هوا از بین این دیواره ها عبور داده میشود و در نتیجه هوای خنکی را در داخل سالن مهیا می کنند .

 

  • دستگاه جوجه کشی هواباتور